jeudi 11 octobre 2007

Aniversari


Vivre, c'est vieillir, rien de plus.
Simone de Beauvoir

Octombrie nu-i numai inceput de toamna e si luna aniversarilor. De vreo catva timp insa detest ziua asta de 11, zi in care trebuie sa-mi mai adaug inca un an, ma sperie apropierea ei si de abia astept sa treaca ca sa pot reveni la ganduri mai vesele ... asta e semn clar de imbatranire. Daca as ramane in dispozitia asta depresiva as zice ca un an in plus la varsta inseamna un an in minus la viata dar sa zicem ca de data asta incerc sa fiu optimista.
Ziua din an cand suntem "à la fête" (asta e vorba Dorei din desenul animat al Alexandrei) ar trebui sa fie una vesela, fie si numai pentru ca e o ocazie in care toti cei apropiati iti fac urari si cadouri. Acum ma gandesc ca obiceiul asta de a sarbatori si de a primi urari si cadouri serveste la 'indulcirea pilulei', parca noua varsta pare mai suportabila cand stii ca cei dragi iti sunt alaturi si te sustin moral in "greaua incercare".
Totusi, aniversarile pot fi si utile: pe de-o parte pentru portita catre trecut pe care o intredeschid lasand sa intre amintirile frumoase dar mai ales pentru privirea spre viitor.
Rezolutiile mele pentru anul care urmeaza se reduc la una singura: sa nu ma mai streseze aniversarile. Toti imbatranim, macar sa o facem zambind:)

Aucun commentaire: