dimanche 7 octobre 2007

Ridicolul nu ucide

Religiile si adeptii lor se tem de logica si de ratiune in schimb n-au absolut nici o problema cu teama de ridicol.

Zilele astea Malaezia isi trimite primul astronaut in spatiu si, cu aceasta ocazie, autoritatile au publicat nici mai mult nici mai putin decat... Ghidul musulmanului aflat in spatiul cosmic"!

Ghidul are 18 pagini si contine "Directivele pentru practicarea ritualurilor islamice la bordul ISS "! (statia spatiala internationala)
In aceasta brosura, ce va fi tradusa in mai multe limbi, se indica pozitia ce trebuie adoptata pentru rugaciunile "imponderabile", se specifica in ce directie se afla Mecca (!!) vazuta din spatiu si cum sa respecte astronautii postul de Ramadan. Avand in vedere ca toate aceste ritualuri absurde se bazeaza pe rotatiile pamantului (postul se tine pana la apusul soarelui, rugaciunile se fac la anumite ore etc), astronautii musulmani isi vad periclitat locul in paradis dat fiind faptul ca ar trebui sa se roage de 80 de ori zi (deoarce in 24h statia spatiala face 16 rotatii in jurul Terrei !)
Pana la urma, in marinimia lui, Allah le-a transmis imamilor malaezieni ca , data fiind situatia 'speciala', le permite astronautilor sa ramana le cele 5 rugaciuni zilnice si acelea pot sa fie adaptate dupa ora de la Baikonur! Uff, ne speriaram degeaba, acu' ne-am linistit...

As rade daca n-ar fi trist, mi se pare de o imbecilitate monumentala sa ai sansa extraordinara de a calatori in spatiu si sa pierzi vremea in ritualuri absurde, mai mult, e o insulta grava la adresa inteligentei umane care a facut posibila cucerirea spatiului cosmic.

Nu degeaba spunea Hugo ca "religia e umbra Universului asupra inteligentei omenesti"...

Aucun commentaire: