lundi 12 novembre 2007

Aca pe vapor


Dupa ce asta vara, in Mexic, am facut cunostinta cu Mr Dean, un ditamai uragan de forta 5, iata ca sambata am trait si prima furtuna pe mare, in Mediterana de data asta. Ne-am imbarcat cu totii de cu seara pe "bato"-ul (vapor) cel mare, ne-am instalat in cabinele unde trebuia sa petrecem noaptea urmatoare (timpul prevazut pentru traversarea Porto Vecchio - Marsilia era de 14h) si dupa aceea am incercat sa uitam de vantul puternic de afara omorandu-ne seara la bar. Cand am adormit pe fotoliile de acolo mama m-a luat in brate si am pornit spre cabinele noastre. De abia cand am ajuns pe culoar ne-am dat seama cat de mult e misca vaporul, cand piciorul se ridica sa faca un pas, podeaua se retragea dintr-o data asa ca mama avea un mers saltaret tare caraghios, cam ca al lui armstrong pe luna.
Mie nu mi-a fost rau, nici frica, am dormit neintoarsa de indata ce m-au pus in pat. Insa stiu ca mama n-a inchis ochii prea mult, spune ca avea senzatia unei caderi in gol de la etaj... si asta la fiecare 3 minute. Bineinteles ca in caderile astea repetate stomacul ramanea undeva in urma, il regasea abia la urmatoarea tura:)
Totusi mama a reusit sa-si pastreze continutul stomacal, nu acelasi lucru pot spune despre alti pasageri, dimneata pe hol plutea o miasma infernala...
Am ajuns cu intraziere de 2 ore la Marsilia , faceti si voi socoteala, asta inseamna un total de 16 ore intr-o tiribomba infernala.
Azi mi-am reluat activitatile obisnuite, pe Foafoa insa am intampinat-o cu urlete ca nu voiam cu nici un chip sa plece mama iar la birou...

Noile mele achizitii lingvistice:
"oba" = au bain (cand mi se face somn il previn pe papa ca a sosit ora de baie)
"atab" = à table (cand mi se face foame => ii chem pe toti la masa)


In port la Marsilia


De pe vapor

Aucun commentaire: