mercredi 6 février 2008

Bloop...

....bloop...bloop...bloop


E un sunet de frecventa ultrajoasa detectat in vara anului 1997 de catre cercetatorii de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

A fost localizat la 50° S 100° W/-50,100 (sud estul americii de sud), detectat prin reteaua hidrofona a Oceanului Pacific ecuatorial care foloseste echipamentul Marinei Americane destinat la origine reperajului submarinelor sovietice.

Sunetul urca rapid in frecventa timp de 1 minut, la o amplitudine suficienta pentru a fi detectat de mai multi senzori pe o distanta de 5000 km. Are profilul audio al unei creaturi vii insa nici unul din animalele cunoscute azi nu-l poate produce. Cercetatorii spun ca daca e intradevar vorba de un animal, acesta ar trebui sa fie imens, mult mai mare decat balena albastra.
Pana azi nu exista nici o explicatie stiintifica asupra originii acestui sunet care n-a mai fost re-auzit din 1997.

Aici este o pagina a celor ce asteapta ca 'monstrul' sa ne mai povesteasca cate ceva.

Pana atunci insa ne multumim si cu filmele. Astazi este premiera frantuzeasca a filmului Cloverfield iesit acum cateva saptamani in statele unite si deja pe primul loc la incasari. Afisul spune despre ce e vorba, Miss Liberty e fara cap deci iarasi o catastrofa. De data asta insa e inspirata dintr-un fapt real, si anume cel despre care scriam mai sus, sunetul "Bloop".
Putem spune ca New Yorkul e un oras destul de ghinionist, de cate ori se inampla vreo nenorocire planetara el e primul ras de pe fata panantului... acuma a venit randul monstrului emitator de Bloop-uri sa faca o vizita turistica in Manhattan. Norocul nostru este ca vreo cativa tineri aflati la o petrecere aveau camera la ei si au reusit sa filmeze totul (mai putin monstrul, dar nu el e personajul principal).
Se spune despre film ca e un amestec de Alien, cu Godzila si Lost, totul filmat "amator" in stilul Blair Witch.
Sfarsitul nu-l povestesc deocamdata.

Aucun commentaire: