jeudi 7 février 2008

Premiul Darwin

"Inainte de a descoperi inteligenta artificiala, de ce n-am incerca sa facem ceva impotriva prostiei naturale?" - Steve Polyak

"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In ceea ce priveste universul, nu sunt sigur inca" - Albert Einstein

Am citit azi despre un român care ar merita premiul Darwin. Mecanicul de locomotiva care isi fugareste obiectul muncii cu taxiul iar la final isi pierde viata sub rotile aceluiasi obiect poate fi un candidat serios pentru Darwin Awards 2008.
Pentru cine nu stie, Premiile Darwin recompenseaza in fiecare an pe cei care au avut delicatetea sa nu-si transmita potentialul genetic. Acordandu-le acest premiu (post mortem de cele mai multe ori) , umanitatea arata ca le este recunoascatoare celor care, dand dovada de un comportament stupid, au contribuit la ameliorarea patrimoniului genetic uman.


Iata cateva mostre de selectie naturala observata in direct:

* UPI, Toronto. In 1996, Garry Hoy, 39 de ani a cazut de la etajul 24 al imobilului Bank Tower in timp ce incerca sa demonstreze studentilor cat de solide sunt geamurile. Lovitura de umar a fost fatala geamului si ... omului.

* 1996, Hickory Daily Record. Ken Charles Barger, 47 ani, s-a sinucis cand telefonul a sunat in plina noapte la domiciliul sau din Newton, N.C. Adormit, crezand ca ridica receptorul, a luat depe masa arma Smith & Wesson 38 Special si si-a tras un glonte in ureche.

*2001, Cape Jervis, Australia, doi tineri australieni au vrut sa mangaie un rechin ce parea esuat pe plaja (de fapt devora o balena esuata). Au luat doar mentiune dar meritau premiul pentru inocenta

* 1998 Detroit, un barbat de 41 ani e mort inecat in 50cm de apa dupa ce si-a bagat capul intr-o gura de canal ca sa caute cheile de la masina

*1998, Germania, Werner R, ingrijitor la gradina zoologica. Pentru ca elefantul sufera de constipatie, ii administreaza doza de laxative si-si vede in continuare de ale lui. In momentul cand laxativul isi face efectul, omul se gaseste inca in apropierea pachidermului si moare asfixiat in 120kg de fecale de elefant .

* 1998, Ricardo S., Los angeles, California, comite o spargere intr-un magazin. Pentru a avea ambele maini libere tinea lanterna in gura. Se impiedica, cade si moare sufocat de propria lampa.

* 1998, raportul politiei din Dahlonega, Georgia, spune ca sergentul Nick Berena, 20 ani a murit injunghiat de catre prietenul sau, sergentul Jeffrey Hofman, 23 ans, care voia sa-i demonstreze ca veste Kevlar pe care o purta rezista la orice lovitura de cutit.

* Laureatul 1997 este Larry Waters, din Los Angeles, unul din putinii premiati care a supravietuit. De mic visa sa zboare. Dupa ce si-a terminat studiile s-a inrolat in aviatia militara cu speranta ca va deveni pilot. Din pacate deficientele de vedere l-au impiedicat asa ca a trebuit sa se multumeasca cu privitul avioanelor.
Intr-o zi i-a venit insa ideea geniala ce ii va permite sa-si realizeze visul. Dintr-un magazin care vinde obiecte reciclate de catre aramata, omul a cumparat 45 de baloane meteorlogice cu diamentrul de peste un metru si cateva butelii de heliu. Intors acasa le leaga de un sezlong si ataseaza totul la propriul jeep. Isi ia cateva provizii si un pistol cu aer comprimat cu care va sparge baloanele atunci cand va dori sa coboare. Ideea era sa pluteasca deasupra casei timp de cateva ore, se instaleaza deci in sezlong, se ataseaza temeinic si taie coarda care il lega de masina. Insa lucrurile nu s-au petrecut cum spera si in loc sa urce lent a plecat ca un racheta spre inaltimi ajungand pana la 4000m altitudine! Ajuns aici n-a mai indraznit sa sparga baloanele de teama sa nu se dezechilibreze si s-a resemnat sa planeze , mort de teama si de frig. Dupa 14h a atins culoarele de aterizare de la aeroportul international din Los Angeles, primul care l-a reperat fiind un pilot de avion. Acesta a semnalat turnului de control prezenta unui barbat inarmat care planeaza intr-un sezlong la 4000 m, fapt care n-a intarziat sa fie confirmat de radare... Un elicopter a decolat in cautarea lui insa din cauza curentilor provocati de pale incercarile de acorsaj au esuat... asa ca Larry a fost remorcat pana la mal (intre timp ajusese sa pluiteasca deasupra oceanului) unde a fost arestat pentru violarea spatiului aerian. In timp ce politia ii punea catusele, un ziarist l-a intrebat de ce-a facut asta. Larry ii raspunde calm: "nu puteam sta toata ziua degeaba, cu mainile in buzunare"

* 1998, Londra) Doi muncitori de 28 de ani (presupusi cu experienta) au murit dupa ce au decupat un cerc intr-o placa de beton fara sa-si dea seama ca ei stateau fix in mijlocul lui. Firma la care lucrau a fost amendata pentru neglijenta fiindca cei doi nu purtau centuri de securitate...

* 1996, 25 martie. Un barbat obez a fost gasit mort in propriul pat, fara nici o cauza aparenta. Politistii au constat o concentratie mare de metan in sange si in camera fara ventilatie. Au presupus ca acest fapt se datora alimentatiei omului compusa in sepcial din varza si fasole. Cauza mortii: intoxixatie cu gazele rezultate din prorpiile flatulente. Trei persoane din echipa de prim ajutor au suferit deasemenea de intoxicatii, starea uneia dintre ele necesitand spitalizarea.

etc

Poate ca ridicolul nu ucide, prostia insa da!

Aucun commentaire: