mercredi 13 février 2008

Raspunsuri la test


Iata si raspunsurile la testul de weekend

1. Raspuns c.
Churchill e cel care a popularizat gestul victoriei in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Ideea V-ului de la victorie ii apartine lui Victor de Laveleye, un membru al guvernului belgian in exil la Londra. In acea vreme existau multe grafiti pe zidurile belgiene care reprezentau RAF (Royal Air Force) semn de rezistenta. In ianuarie 1941 intr-o emisiune de radio Victor de Laveleye vine cu propunerea catre compatriotii lui ca acest semn sa fie inclocuit cun un V. Incepand de atunci BBC va incepe emisiunile catre europa prin codul morse al acestei litere urmat de primele masuri ale celei de-a 5 simfonii de Beethoven al carei ritm corespunde literei V in morse.

2. Raspuns a.
Semnul @ inlocuia inmultirea in documentele comerciale americane.
De ex:
X castraveti @ 3 dolari unitatea.
Folosirea acestui semn in adresele de e-mail i se datoreaza lui Ray Tomlinson, un inginer care lucra la proiectul Arpanet (stramosul internetului). Acesta era in cautarea unei solutii prin care adresa de mail sa se deosebeasca de cea a serverului si a folosit @ pentru ca acest semn nu figura in nici un nume propriu si nici in numele serverelor.

3. Raspuns c.
Alfabetul latin modern are 26 de litere.

4. Raspuns d.
Fizicianul Charles Barkla a crezut ca a descoperit razele J. Azi se stie ca nu existe astfel de raze. In discursul tinut la Academia din Stockholm in 1917 Barkla declara cu umilinta: Dovada directa a emisunii de raze de tip J a fostmai dificil de obtinut decat se parea la analizele preliminare.

5. Raspuns b.
Originea cuvantului "cancan" vine dintr-o disputa a lingvistilor de la Sorbonna in secolul al XVI-lea. Subiectul dezbaterii era daca litera Q trebuie sa se pronunte (in latina) la fel ca litera K. Cuvantul folosit drept exemplu era "quanquam"("cu toate ca"). Decizia a fost de a nu pronunta "quanquam" "cancan"...
Grea dilema.

6. Raspuns a.
U2 se inspira din numele unui avion spion american. Grupul s-a numit mai intai The Hype, apoi Feedback pana cand desenatorul copertilor de album a propus U2.

7. Raspuns b.
E-ul din mancaruri inseamna "Europa".

8. Raspuns b
Se moare de sete relativ repede, intre 2 si 4 zile

9. Raspuns a
A fost dovedit in laborator ca e mai dificil pentru femei sa citeasca o harta rutiera. Aceasta dificultate are o origine biologica. Nivelul de testosteron e mai ridicat la barbati si acest fapt favorizeaza dezvoltarea emisferei drepte care e implicata in simtul orientarii. Insa plasticitatea creierului face ca aceasta lipsa sa fie compensata prin invatare.

Aucun commentaire: