mardi 1 avril 2008

Basme de 1 aprilie

De iepurasul catolic a aparut un panou la un colt de strada, in Orange, Florida. Pare reclama la un desen animat pentru copii insa textul e adresat adultilor:

"Toate religiile sunt basme"

Pana aici nimic ciudat, un astfel de panou undeva in Europa laica (exclusiv Romania, Polonia sau Turcia) probabil n-ar fi starnit decat zambete . Panoul se afla insa in America, tara creationistilor si a 'nascutilor din nou, tara in care 42% dintre cetateni cred ca viata a aparut pe pamant exact in forma in care o cunoastem azi.
In aceste conditii nici nu mai e de mirare ca restaurantul in fata caruia se afla panoul este brusc parasit de clientii carora incepuse sa le stea hamburgerul in gat la gandul ca acesta ar putea sa fie pregatit de mana unui ateu. Propietarii restaurantului nu sunt de "acord" cu afirmatiile de pe panou insa in loc sa se roage sa dispara sau sa invoce zana maseluta sa-l ia de acolo, cer explicatii firmei de publicitate. Iar aceasta, in America anului 2008, va retrage panoul .
Legea spune totusi ca ceea ce scrie pe panourile publicitare nu poate fi incrimnat caci tine de libertatea de expresie. Insa pana la un punct...

sursa

1 commentaire:

dan a dit…

N-ar fi deloc asa rau ca religiile sa fie niste basme cu zane...

Problema este mai ales cu cele doua care au cei mai multi adepti, acestea fiind niste adevarate horror-show (cum ar spune Alex din Portocala Mecanica).

http://skepticsannotatedbible.com/index.htm

Stephen King zicea si el la randul lui ca "Biblia nu poate fi depasita in materie de literatura horror".