mercredi 23 avril 2008

Si Dzeu a creat microbii...


Un comentariu imi atrage atentia ca nu am vorbit suficient despre creationistii "pamantului tanar" (young earth creationists). De fapt am spus cate ceva si despre ei dar e adevarat ca nu am insistat prea mult. Pe de-o parte pentru ca am considerat ca acestia nu au nevoie de contrargumente stiintifice ci mai degraba de un consult psihiatric iar pe de alta parte pentru ca sunt atat de multe idei nastrusnice creationiste incat e dificil sa-i amintesc pe toti. Aberatiile pe care le sustin creationistii 'pamantului tanar' nu au nimic de a face cu stiinta, sunt un delir despre adevarul literal al genezei. Ei sustin "faptul" ca pamantul ar fi fost creat in 6 zile (de cate 24 h, nici mai mult nici mai putin), ca absolut toate speciile care exista astazi au fost create ex-nihilo in forma lor actuala, ca potopul si arca lui Noe sunt fapte istorice reale, ca existenta fosilelor e explicata de potop, ba chiar marele canion american a fost creat tot ca de acelasi cataclism etc. Dl Ken Ham ne comunica si ziua in care Dzeu a creat ...microbii, dupa parerea dumnealui acestia au fost creati in a treia zi, odata cu vegetalele. Amin.

Kenneth Ham e un australian care a incercat sa promoveze creationismul mimetic (despre care am mai vorbit) intai in tara sa de bastina unde a infiitat institutia Creation Science Foundation iar mai tarziu in SUA unde a putut sa dea frau liber delirului creationist infiintand AiG (Answers in Genesis), o organizatie evanghelica ce tine sa ne demonstreze "adevarul stiintific al Bibliei". Predicatorii acestei organizatii parcurg SUA in lung si in lat organizand conferinte in fata unui public format in special din copii si mamici carora li se prezinta "creatia" lumii exact asa cum o descrie Biblia. Conform acestor indivizi Pamantul ar fi fost creat acum 6000 de ani iar dupa cele 6 zile ale genezei au urmat 1500 de ani de paradis in care Adam si Eva traiau fericiti calare pe dinozauri. Apoi pe Eva au apucat-o poftele de mere, a aparut pacatul si Dzeu a trimis potopul drept pedeapsa, eveniment care a produs in doar cateva zile schimbari ce au desenat geografia de astazi a Terrei... Ken Ham le explica si de ce nu trebuie sa-i credem pe oamenii de stiinta, pentru simplul motiv ca ... "n-au fost acolo ca sa vada". Da, Ken este autorul celebrului "argument" creationist : "Where you there"? preluat de majoritatea credinciosilor anti-stiinta.

Dar cea mai importanta realizare a lui Ken este Muzeul Creationist din Kentucky, Creation Museum, deschis anul trecut si care isi propune sa demonstreze "stiintific" tot ceea ce spune Biblia. De aici aflam ca fosilele de dinozauri nu au cateva milioane de ani asa cum sustine "stiinta atee" ci fix 4300. Metodele de datare cu C14 nefiind validate de evanghelii e evident ca cifrele creationistilor sunt cele corecte, nu exista nici o indoiala. Adam si Eva nu-si arata goliciunea (desi geneza zice altceva), Noe se prezinta singur sub forma unei papusi vorbitoare (cu accentul lui arrafat) care isi descrie faimoasa arca. Iar scepticilor care s-ar intreba cum au incaput ditamai dinozaurii in arca de 80m raspunsul li se ofera pe loc: Dzeu in marea lui inteligenta a ales "nou nascuti", bebelusi dinozaur.... Pai desigur, era asa de evident...

Iata-l pe Ken in plin delir creationist:

Kent Hovind e alt evanghelist, tot creator de muzee cu dinozauri (o adevarata obsesie creationista din cate se pare) insa in Florida de data asta, Dinosaur Land. Individul supranumit "Doctor Dino" isi transmite in momentul de fata "valorile morale" inspirate de Biblie... colegilor de celula, omul aflandu-se deocamdata in inchisoare unde va sta cam pana in 2015 din cauza fraudelor fiscale.
Principala teza a apararii in procesul in care i se intentau nu mai putin de 58 (!!) de capete de acuzare a fost aceea ca e doar un "angajat al lui Dzeu" prin urmare "banii nu-i apartin lui Kent Hovind ci ii apartin lui... Dzeu". Cand a fost intrebat despre locul de rezidenta, acesta a raspuns ca "traieste in biserica lui Iisus Christos care se afla peste tot in lume". Iar cand judecatorul i-a cerut sa predea pasaportul si armele, angajatul Domnului a afirmat ca il asteapta mii si mii de suporteri in lumea intreaga prin urmare are nevoie de pasaport. Iar armele nu poate sa le predea pentru ca si acestea apartin bisericii (adica tot lui Dzeu).
Omul e cunoscut si pentru afirmatia cum ca "impozitele sunt malefice si contrare legii divine "....
Cred ca sunt sufciente informatiile de mai sus ca sa ne facem o oarecare idee despre calitatile "stiintifice" si umane (nu mai zic de alea morale:) ale personajului si e mai lesne de inteles de ce nu e bine sa-l contrazicem...surse
Liberation
Inside USA

1 commentaire:

Doru Oprişan a dit…

Funny people ! Ar trebui contactati de Comedy Central :)