jeudi 22 mai 2008

Bible Park si extraterestrii

Un nou parc de distractii isi va deschide portile in patria creationistilor. De data asta nu e vorba de Minnie si de Mickey ci de punerea in scena a unor povesti de groaza, incesturi, infanticide, violuri si alte orori: parcul se numeste Bible Park.

Desi numele nu mai are nevoie de nici o lamurire, de pe siteul parcului aflam ca acesta nu are o "tema religioasa particulara" si ca nu promoveaza nici un fel de "credinte religioase specifice" !


The Park is without a particular religious ideology or theology and does not promote specific religious beliefs of any kind; instead, it is designed to bring to life history of Biblical times and stories from the Holy Bible"


Am mai spus-o de atatea ori cand vine vorba de credinciosi: bine ca ridicolul nu ucide!


O alta traznaie tot de pe acele meleaguri este Hell House , o casa in care vizitatorii traverseaza toate camerele insotiti de un ghid. In fiecare din camere e pus in scena cate un "pacat", o situatie in care o persoana moare si merge in iad pentru ca a "pacatuit". De exemplu, la un barbat care moare de SIDA vine un drac si ii ia sufletul (pentru ca merita!), la fel pentru altul care moare intr-un accident de masina din cauza ca era beat la volan, o femeie mimeaza un avort etc. La sfarsit vizitatorii au de ales intre doua usi, iesirea -adica iadul- sau sala de rugaciuni -raiul promis de religia respectiva.

Una din bisericile care propun (mai ales copiilor si adolescentilor) astfel de "distractii' se numeste Trinity church.

Insa inainte de a ne hlizi la nebunii altora trebuie sa-i recunoastem si sa-i apreciem si pe ai nostrii ca nu sunt cu nimic mai prejos:

Iata ce debiteaza unul dintre monumentele de ignoranta ce-si spun "sfinti parinti". Parintele Cleopa vedea extraterestrii draci descinzand in ograda dansului din tancuri sau farfurii zburatoare.
(extras din cartea Viata Parintelui Cleopa).


“Eram într-o noapte la ora unu în bordei. Făcusem Miezonoptica si eram pe la sfârsitul Utreniei, când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul. Eu am iesit să văd ce se aude, dar când am deschis usa la bordei am văzut afară o lumină mare si în lumină, o masină de alamă cu multe roti. Din ea a coborât un om înalt, cu ochii mari, pe jumătate albi si pe jumătate negri, care numai atât a zis apăsat: “Ce cauti aici?” Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfintii Părinti. Că dacă ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbură de brad în bordei. Si când am văzut asa, am intrat repede înăuntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în brate si numai atât am zis: “Doamne Iisuse, nu mă lăsa!” Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la usă! Si când m-am uitat din nou afară, l-am văzut cum se dădea înapoi alungat de puterea lui ."

Altadata, in timp ce statea in bordei, a auzit iarasi zgomot. Si cand a iesit afara, se facea ca incepuse un adevarat razboi. Vedea tancuri venind spre el, soldati inarmati alergand, si i se parea ca o intreaga armata incerca sa-l prinda. Atunci a inceput rugaciunea lui Iisus si toata nalucirea a disparut.

3 commentaires:

TLP a dit…

Cu postul asta mi-ai inspirat spiritul creativ si mi-am completat colectia de posturi cu un entry despre Părintle Cleopa şi despre Intoleranţa Ortodoxă, în general.

Mai am ceva despre Petre Ţuţea, în caz că nu ştiai ce-i poate capu' :)

Raluca a dit…

ai citit-din intamplare- cartea lui Danion Vasile "Jurnalul convertirii"?
Macar asa, de dragul ratiunii...

Cu prietenie,
un psiholog

Alexandra a dit…

Raluca, habar nu am cine e individul dar am cautat un pic pe net si am vazut. Un fost practicant Yoga convertit la ortodoxism.
Nu am inteles insa ce cauta cuvantul "ratiune" alaturat acestui personaj, omul nu a avut si nu are nimic de a face cu rationalul.

Insa la o cautare mai atenta am gasit ... articolele despre extraterestrii! Acum am inteles, nu e nici el departe de schizofrenia parintelui Cleopa (de ce nu ma mira):
Iata cateva extrase din articolul Despre reincarnare si invazia extraterestra :

Extraterestrii = dracii
"Părintele Rodion a putut constata următoarele similitudini:

�I) în numeroase cazuri Ťextratereştriiť se comportă la fel de agresiv cum se poartă şi duşmanii neamului omenesc, demonii. Fiinţele din O.Z.N.-uri distrug sau strică diferite obiecte - demonii strică lucrurile oamenilor (dărâmă chilii, ...). Entităţile din O.Z.N.-uri rănesc şi chiar omoară oameni; demonii îi bat pe pustnici, pe unii torturându-i până la moarte;

V) oamenii sunt invitaţi să intre în O.Z.N.-uri, iar dacă refuză să intre, sunt forţaţi să o facă; diavolii încearcă prin toate mijloacele să intre în contact cu oamenii;

VI) în unele cazuri, cei care au fost contactaţi de O.Z.N.-uri au fost vindecaţi de diferite boli; în Vieţile Sfinţilor găsim o sumedenie de astfel de vindecări făcute prin putere demonică, dar ele duc la pierzania sufletelor;

VII) în timpul contactelor cu entităţile din O.Z.N.-uri, oamenii sunt cuprinşi de sentimente de frică şi groază; în timpul apariţiei duhurilor necurate oamenii simt disconfort, tulburare şi groază;

VIII) aspectul exterior la fel de variat - la �vizitatori� şi la diavoli: uriaşi sau pitici, indivizi frumoşi sau urâţi de ambele sexe; diavolii îşi fac apariţia şi în ipostaza de animale;

IX) apariţiile pot fi însoţite în ambele cazuri de lumini sau diferite efecte luminoase;

X) deseori Ťvizitatoriiť sau O.Z.N.-urile apar foarte brusc şi se dematerializează (dispar) la fel de repede; diavolii apar dintr-o dată şi dispar de obicei doar când omul îşi face cruce şi începe să se roage.�

Ei nu s-au arătat în vremurile Sfinţilor Părinţi, deoarece nu le-a îngăduit Dumnezeu (rătăcirea contemporană este pe măsura păcătoşeniei noastre). Dacă ar fi apărut atunci, astăzi cu siguranţă cărţile de teologie ar fi conţinut, la capitolul despre demoni, precizări interesante despre O.Z.N.-uri.


Forta sa fie departe de ei!