vendredi 12 septembre 2008

"Bing" Bangul si gaura neagra a ignorantei


"Sunt doar două lucruri infinite, universul şi prostia umană, asupra primului nu sunt atât de sigur." - Albert Einstein

Evenimentul planetar declansat de punerea in functiune a acceleratorului de particule a starnit panica printre popii din Romania speriati ca nu cumva sa le-o ia turma de oite care incotro . Pornind de la o discutie de pe forumuri de copii am ajuns fara sa vreau pe un blog al unui popa (nu-i dau adresa aici ca nu merita reclama, e unul de isi zice savatie si nu stiu cum, inca un nume rusesc )

Popa incearca sa-si convinga turma sa stea locului ca "nu vine sfarsitul lumii, taica" si ca experimentul LHC e doar o mare (citez) "gogomanie". Insa asta nu ar fi mare lucru, omul isi apara obiectul muncii deci pe undeva e de inteles. Urmeaza insa comentariile "multimii de credinciosi", unele mai stupefiante ca altele.
Si pentru ca tot a deschis TLP ciclul Irationalii spun lucruri traznite, cred ca opiniile unora de acolo merita sa figureze la loc de cinste in top

Precizare: Nu spun ca oamenii ar trebui sa stie ce e bosonul lui Higgs, sa fie la curent cu experientele stiintifice mai ales cu cele atat de complexe cum e cea de la Geneva sau ca toata umanitatea ar fi obligata sa aiba un minim de cultura stiintifica. Insa datul cu parerea cand habar nu ai despre ce vorbesti devine pana la urma un sport enervant, de aceea am si ales sa culeg perlele pentru gazeta de perete:

Din ciclul bosonul lui scaraotzchi:
"Acesta a fost primul pas al diavolului spre a face omul egalul lui Dumnezeu. Acum prea exageram..."

Din ciclul dati Bing Bangul mai incet:
"Acum acest mare circ cu Bing Bang-ul este intradevar pentru a demonstra ca Dumnezeu nu exista."

Ba tu, ba tu:
"Da, si apoi nu le mai ramane decat sa demonstreze, ca nu Dumnezeu a creat protonii pe care ii folosesc ei,"

Ce mai vor si prostii astia de savanti:
"ca asa is totzi oameni prosti care se joaca dea Dumnezeu , savantzi au inceput acest experiment fara ca lumea sa stie pentru ca mai mult ca probabil ar aparea multe proteste inpotriva acestui experiment , nici celui mai distrus om nu cred ca iar conveni oi asemenea prostie"

Asta in schimb e o veste trista, pacat de copii:
"Asa de mare e agitatia…
Insa elevii de scoala (a 7-a & a 8-a) cu care am discutat au mai mult bun simt decit adultii si nu prea cred lucrurile acestea…"

Metodologia diavoleasca:
"Mai nou in lumea asta moderna diavolul duce oamenii in iad prin 2 metode: 1.ECUMENISMUL 2.TEORIA EVOLUTIONISMULUI

Sunt bizar dar ma tratez:
"Toate aceste spectacole ieftine de “sunet si lumina” ale agitatorilor atei/scientisti trebuie rabdate cu sobrietate si discernamant. Problemele nu-s ale credinciosilor, sunt de fapt ale lor. Doamne ajuta"

Scepticul religios:
"Cred ca nu ar trebui sa ne incredem in spusele unor fizicieni. "

Bing-bang-bing, bateau clopotele Mitica:
"povestea cu bing bangu e o mare prostie. in primu rand cum poti recrea ceva (ce se presupune ca a fost) cand nu sti exact toti parametrii si situatia din acele momente."

Unii ar vrea sa inteleaga fizica particulelor citind doar "cartile ortodoxe":
"Doamne ajuta parinte, sarutam dreapta. Mare bucurie ne-ati facut cu articolul asta. Eu nu mai am tv acasa, si nu am avut timp sa ma panichez. Nici de citit nu citesc in afara de carte ortodoxa. Am auzit ceva de eveniment, insa cand am intrebat in stanga in dreapta despre ce este vorba, nimeni nu a putut sa-mi explice ca sa inteleg.
Bine ca aveti grija de noi parinte. Doamne ajuta"

Dupa aceaste opinii (elocvente pentru dimensiunea gaurilor negre din mintea unei anumite parti a populatiei) am sa inchei cu un alt citat, din Balzac de data asta:

"Prostia are doua feluri de a fi: tace sau vorbeste. Prostia muta e suportabila"

3 commentaires:

liana-d a dit…

Pentru Alexandra:
De ce oare nu sunt comentarii atat de vioaie ca la alte subiecte( precum homeopatia) si la acesta ?
Popii, cum le spui ( sau preotii, cum se numesc de fapt) sunt si ei cetateni ca mine si ca dumneata: nici prea destepti nici prea prosti. Am intrat pe subiectul acesta despre ,,Big-bang''si gaura neagra..., crezand ca voi afla ceva nou ca descoperire de ultima ora pe tema asta. Ca sa gasesc, ce ? Aversiunea Alexandrei la adresa unor oameni cu sau fara haina preoteasca, pe motiv ca debordeaza ignoranta crasa din ei , din cauza credintei ... Stimata A., ignoranta crasa debordeaza tot la fel si din cei care nu cred in nimic decat in stomacul lor si in contul gras din banaca, dar aceia nu te deranjaza, fiindca nu ai nimerit pe vreun forum de-al lor.De ,,popa " Dumitru Staniloaie ai citit ceva? Vezi cum abordeaza el curentele filozofice si achizitiile stiintei , si apoi ridica piatra si ... las-o jos.
Este blogul dumitale si am incercat sa nu te necajesc prea rau. Stii, si eu sufar de ingamfare , ca toti oamenii de stiinta,si ca dumneata, dar incerc sa ma tratez.

Anonyme a dit…

Pentru Liana-d, domana daca esti ce spui, de stiinta de ce trebuie sa ne crezi pe cei care nu stim multe si spui sa ridice piatra? Noi care credem ce vrem ca nu ne obliga cineva sa facem ce vrei tu, adica stiinta si gaura negra a sfrsitului.Mai terminati cu astea ca nea-ti plictisit cu experienta acia stim si noi de la tvce s-a facut acolo, deci nu e cum spuneti voi , ca nu ne intereseaza ca a zis un popa da noi nu credem ca lau gasit pe dumnezeu la geneva sau in AMericca.Cine ari bani ia muncit sa sti.

sobrul a dit…

Am ras cu lacrimi, cum n-am mai ras demult !!!!! Nu-mi vine sa cred, domnule sau ce oi fi ! Asa este, ce or avea unii cu banii vostri ?! Ia mai terminati cu stiinta, ca dati dureri de cap boborului !