samedi 24 janvier 2009

Guru Antivaccinalistilor

Curentul anti-vaccinalist nu e nou, el a aparut practic odata cu vaccinurile. In secolul 18 il criticau pe Jenner, cel care invinsese variola, in secolul 19 l-au gasit drept tap-ispasitor pe Pasteur. Azi exista tot felul de asociatii si ligi "pentru libertatea de vaccinare", in traducere libera: lupta pentru dreptul parintilor debusolati de a-si priva copiii de siguranta adusa de vaccinurile obligatorii.

Toate studiile OMS, asociatiile de pediatrii, INVS, agentiile sanitare guvernamentale recomanda vaccinarea. Si fac acest lucru bazandu-se pe studii stiintifice serioase, actualizate, facute de catre cercetatori adevarati. De partea cealalta recomandarile "antivaccinaliste" sunt opiniile personale ale unor medici de cartier, multi dintre ei radiati din ordinele medicilor, homeopati, naturisti, iluminati, fosti profesori, "viitori candidati" la postul de director, ba chiar avocati, istorici si jurnalisti tarotologi; opinii publicate in carti de mana a doua, pe siteuri conspirationiste sau altele numite sugestiv yogaesoteric, homeopatie.com sau personocratia.

Cine sunt acesti Guru ai antivaccinalistilor?

- Louis de Brouwer , a scris "biblia antivaccinalista
"Vaccinarea - eroarea medicala a secolului" o carte plina de erori, generalizari fortate si minciuni prin omisiune.
Individul e sarlatan homeopat (se putea altfel?) si e unul si acelasi cu cel care prin 1988 sustinea ca 'virusul SIDA a fost creat in laborator dintr-o eroare de manipulare'. O asemenea ineptie nu o crede nici portarul unui institut de cercetari darmite vreun stiintific. La vremea aceea pur si simplu nu exista tehnologia necesara pentru asa ceva (dealtfel nici acum nu exista), acest lucru s-ar fi putut intampla numai cu ajutorul unor inventii exstraterestre. Dar nu e exclus ca individul sa sustina si aceasta bazaconie.
Tot el a mai scris alte tampenii care se gasesc pe siteul Morpheus, nume care inspira numaindecat 'seriozitate':)

Apoi mai exista o lista de 'bibliografie' antivaccinalista, lista care e copiata ca atare pe siteurile conspirationiste. Antivaccinalistii o fac sa circule fara ca macar sa-si puna cea mai mica intrebare cat priveste credibilitatea autorilor .

Lista ilustreaza perfect ceea ce spuneam mai sus, dealtfel e copiata din bibliografia unui articol scris de 'celebrul' Jean-Pierre JOSEPH, individ care se prezinta " avocat in baroul din Grenoble " si care precizeaza ca a fost "muzician de orchestra de varietati, autor compozitor si instructor federal de karate". Altfel spus, expert in imunologie si vaccinuri:)

Cat despre indivizii din lista, numai unu si unu:

- ELMINGER Dr Jean
un guru homeopat elvetian care sustine ca a inventat o 'terapie secventiala' care ar permite sa trateze (homeopatic) toate stressurile din trecut ajungand pana la traumatismul propriei nasteri. Pe asta cica il trateaza prin osteopatie craniana (alta tampenie). Ba cica mai continua si inainte de nastere, tratamentul lui permitand o "incursiune corectaore ale alterarilor spatiu-timp care preced nasterea, adica a codului genetic" (!!)

- GEORGET Michel
domnul asta e profesor de stiinte naturale, fost director al "ligii antivaccin" din franta

- Latour Bruno
a scris o carte despre cariera lui pasteur in care compara in alegerea subiectelor de studiu ale lui pasteur cu strategia fulguranta a lui Napoleon Bonaparte.

- Guylaine Lanctôt
povesteste pe siteul dumneaei cum a fost radiata din ordinul medicilor din Quebec. ea zice ca din cauza pozitiei in ceea ce priveste vaccinurile, de fapt adevaratul motiv fiind paranoia deliranta de care da dovada (de ajuns sa citim siteul).

- L.Horowitz
bate insa toate recordurile de delir paranoiac: asta sustine ca industria chimica ne otraveste cu complicitatea companiilor aeriene care pun produse chimice in dâra lasata de avioanele cu reactie ... No comment.

- A.Scohy
a deschis pe siteul sau o campanie pentru a-l scoate din inchisoare pe guru-escroc Dr Hamer (3 ani pentru escrocherie)

-Sylvie Simon
n-are nici o treaba cu vaccinurile, e scriitoare si jurnalista specializata in... tarot.

- Georget :
prof de biologie la scoala generala

Iar Tissot, rivalul lui pasteur, era profesor de botanica si credea ca difteria nu e o boala cauzata de o bacterie ci o intoxicare cu mucegaiuri de cereale.

etc, etc

Toti acestia evoca cu nostalgie 'echilibrele naturale' pe care vaccinurile vin sa le perturbeze. Care 'natura'? Aia injusta, cruda, nemiloasa in care domneste 'legea celui mai bine dotat' si contra careia umanitatea a inventat medicina moderna? aia in care milioane de copii mureau de poliomielita sau rujeola, se nasteau cu malformatii? Asta e de fapt "legea" promovata de antivaccinalisti: "Moarte celor slabi!"

Citeste si:

Reptilienii si alte aberatii antivaccinaliste
Isteria antivaccinalista reloaded
Sa radem cu irationalii vaccinalisti
Victimele antivaccinalistilor
Istericii antivaccinalisti

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Pentru început: nu-mi place că maltratezi biata limbă românească... "şarlatan homeopat" e o construcţie pleonastică! Aşa! :D

Dar nu despre asta voiam să vorbesc... Nu ştiu despre ce Tissot botanist vorbeşti, dar cred că mai degrabă este vorba de mult mai vehiculatul Samuel-Auguste Tissot, care a trăit cu 100 de ani înaintea lui Pasteur, este un medic (de, cum erau medicii prin sec. 18) care se ocupa, mi se pare, de o casă de nebuni în Elveţia, şi care a ajuns să atribuie, ca urmare a "studiilor" sale (şi nu independent de vederile mistice calvino-catolice, de care nu era nici pe departe străin), o bună parte din boli... masturbării. O listă incompletă a bolilor care, zice el, au drept cauză masturbarea, ar fi: epilepsie, impotenţă, nebunie (mă rog, varii forme), slăbirea generală a organismului mergând până la moarte, depresie mergând până la sinucidere, consumarea "fluideor vitale ale corpului" (legat de teoria umorilor, presupun) mergând din nou până la moarte, sifilis şi o bună parte a restului bolilor venerice cunoscute la vremea respectivă, imbecilitate, dereglarea vederii, reumatism, pierderea memoriei ş.a.m.d. Şi "studiile" lui au avut un succes atât de mare încât erau uzată până mai acu' vreun secol ca argument pentru a otrăvi viaţa bieţilor adolescenţi.

Alexandra a dit…

haha, se pare ca numele Tissot e predestinat sa sustina aberatii:)
De fapt, pe lista de 'guru' ai antivaccinalistilor e vorba Jules Tissot, asta a fost profesor la Jardin de Plantes din paris in prima jumatate a secolului 20, credea ca turbarea e o 'micoza cerebrala'si, cum am zis, ca difteria e data de mucegaiurile din cereale... Ca orice guru care se respecta scris si el cateva 'biblii' antivaccinaliste :
Catastrofa vaccinurilor obligatorii plus cartea de pe lista de mai sus

Recitind lista mi-am dat seama ca am uitat un guru : Dr Eric Ancelet, asta isi zice 'veterinar psihanalist" si sustine ca tetanosul si turbarea nu exista, sunt 'boli imaginare':)

Multa lume nacajita...