jeudi 12 février 2009

Si Dumnezeu a zis: "Să fie Darwin!"


Daca Darwin ar fi trait ar fi implinit 200 de ani astazi, pe 12 februarie. Si daca la varsta asta ar mai fi putut fi surprins de ceva s-ar fi minunat desigur ca in secolul 21 mai sunt unii care nu au inteles nimic din ceea ce spunea el acum 2 veacuri si care mai vor inca sa puna un creator acolo unde natura s-a descurcat foarte bine si singura.

Ar fi fost consternat poate sa afle ca jumatate din proprii lui concetateni nu accepta inca evidentele.

S-ar fi amuzat poate sa stie ca la 150 de ani de la publicarea Originii speciilor inca mai sunt unii care vorbesc despre "supravietuirea celui mai puternic" desi el nu a scris nicaieri una ca asta, altii au afirmat-o ( Herbert Spencer). Dealtfel, asta a fost intotdeauna pretul succesului, cand oamenii citesc ceea ce altii scriu despre Darwin si nu ceea ce a scris Darwin insusi...
"Lupta pentru existenta in natura" dupa formularea lui Darwin se face de fapt la nivelul caracterelor genetice prin competitia pentru maximizarea sanselor de reproducere... Succesul evolutiei se masoara in perenitatea genelor de-a lungul generatiilor si nu in coltii celui mai puternic.Daca Darwin ar fi trait s-ar fi amuzat si el de glumele pe tema asta:

Se zice ca doi brontozauri vad un T-Rex inaintand in directia lor si, fara sa stea prea mult pe ganduri, o iau la fuga. Unul din ei spune celuilalt:
- "De ce sa ne obosim atat? Oricum nu avem nici o sansa sa fugim mai repede decat un T-Rex!"

Ia
r celalalt ii raspunde :
- "Eu nici nu incerc sa fug mai repede decat T-rex. Eu incerc doar sa alerg mai repede decât tine!"


Astazi exista putine teorii stiintifice atat de incontestabil demonstrate ca teoria evolutiei.
Dupa cum exista putine teorii atat de violent contestate de catre urmasii irationali ai maimutelor.
La Multi Ani Darwin:)

Aucun commentaire: