vendredi 6 mars 2009

Cum sa devenim telepati


Imaginati-va urmatoarea situatie: sunteti intr-un grup de prieteni si discutia aluneca spre paranormal, acele fenomene despre care "toata lumea stie ca sunt adevarate" dar pe care "stiinta obtuza refuza sa le recunoasca". Telepatia, acea facultate pe care o au creierele oamenilor de a se 'conecta' intre ele va ajunge repede in centrul discutiei:
"Nu vi s-a intamplat sa va sune un prieten cand tocmai va gandeati la el?"
"Tuturor ni s-a intamplat asta, e extraordinar"

In acest moment partenerul nostru intervine in discutie:
"Apropos draga/ dragul meu, le-ai spus ce calitati extraordinare ti-ai descoperit? Cum poti sa comunici cu altii la distanta?"
" Nu, nu, nu vreau sa vorbesc despre asta [e important sa refuzam, asta ne face mai credibili]. Nu sunt mediu sau ceva de genul asta, am descoperit ca am acest "har", nici nu stiu cum functioneaza"...

Cu siguranta prietenii ne vor convinge pana la urma sa incercam o experienta. Le vom explica mai intai ca "telepatia" presupune conectarea a doua spirite pe aceeasi lungime de unda si ca am gasit intamplator ca avem un astfel de "acord neuronal" cu un coleg , domul Xulescu [il numim explicit]. Cu dansul reusim uneori (nu intotdeauna! e important sa fim modesti) sa ne transmitem prin puterea gandului informatii cu privire la o carte de joc.
In final cedam presiunilor :
"Bine, hai ca o sa incerc dar nu garantez nimic, nu ne reuseste intodeauna. Va trebui insa sa-l sunati pe domnul Xulescu, colegul meu, numarul lui este [...] [dam numarul din memorie]

Cerem apoi sa ni se aduca un pachet de carti de joc, cineva din asistenta le amesteca, altcineva trage o carte... nu avem nevoie sa le atingem macar.

7 de trefla

Inainte de a incepe sa ne concentram si sa transmitem "fluxul energetic", scoatem agenda ca sa verificam nr de telefon. Scriem pe o hartiuta numele si prenumele dlui Xulescu si numarul de telefon pe care il dadusem mai devreme . Cineva ales de asistenta va iesi din incapere si va merge sa telefoneze colegului in timp ce noi o sa ne concetram, respiram, dam ochii peste cap, ma rog, toate gesturile necesare transmiterii saptelui de trefla prin puterea gandului.

Dupa vreo 10 minute de concentrare cel pus sa telefoneze se intoarce stupefiat: oricat de incredbil ar parea, persoana de la celalalt capat al firului, dl Xulescu, dupa ce a ezitat, s-a concentrat, a respirat si inspirat puternic a spus ca vede... saptele de trefla!
Noi suntem insa sfarsiti, transpirati, oftam, e foarte dificil, e epuizant, nu vom putea cu siguranta reincepe experienta decat dupa vreo cateva luni...

Asistenta e neincrezatoare... e extraordinar ce s-a intamplat... am dat numarul de telefon inainte de a incepe experienta... cartile au fost trase de cei din public... o experienta extraordinara a avut loc sub ochii lor... fantastic....


Solutia

E simpla, totul depinde de prenume. Prenumele persoanei de contact nu a fost niciodata mentionat inainte de extragere. Iar in agenda in dreptul numelui Xulescu avem o lista de prenume, fiecare corespunde unei carti.
Si evident, domnul Xulescu trebuie sa detina aceeasi lista.

Trefla
As Andrei
Rege Adrian
Dama Anton
Valet Armand
10 Alexandru
9 Bogdan
8 Cornel
7 Cristian
6 Ciprian
5 Cozma
4 Cezar
3 Calin
2 Daniel

Inima rosie
As David
Rege Dorin
Dama Dumitru
Valet Dragos
10 Eduard
9 Emil
8 Eugen
7 Emanuel
6 Fabian
5 George
4 Filip
3 Florin
2 Gelu

Pica
As Horia
Rege Jan
Dama Ion
Valet Iacob
10 Isidor
9 Laurentiu
8 Liviu
7 Lica
6 Lucian
5 Leonard
4 Marcu
3 Mihai
2 Marius

Romb
As Nicolae
Rege Nelu
Dama Octavian
Valet Ovidiu
10 Paul
9 Petre
8 Patriciu
7 Radu
6 Relu
5 Richard
4 Sorin
3 Sergiu
2 Sebastian

Joker: Victor


Conversatia poate decurge cam asa:
- "alo, domnul Xulescu" (ups, nu a folosit prenumele)
-"care Xulescu, suntem mai multi aici"
-"cel cu telepatia, facem o experienta" (tot nu a folosit prenumele??)
-"suntem toti telepati"
-"pai...Cristian
-"ah, eu sunt"

Triumful total va fi atunci cand adevaratul prenume al domnului Xulescu va fi tras la sorti... atunci vom putea anunta ca "n-au decat sa caute singuri in cartea de telefon numarul persoanei".

Telepatie placuta:)

Sursa : Devenez sorciers, devenez savants
de Georges Charpak (premiul nobel in fizica), Henri Broch (fizician)

2 commentaires:

ixtab a dit…

super, o sa incerc asta la urmatoarea petrecere. Ce mai ramane este sa imi fac rost de un domn X-ulescu, si sa memorez lista aia de prenume :D. Pp ca nu ar fi prea frumos sa o consult la locul faptei, nu?

Alexandra a dit…

nu trebuie sa memorezi lista, poti sa scoti agenda in ultimul moment in ideea ca mai verifici inca odata numarul de telefon. Si tot atunci strecori si prenumele persoanei.

Am vazut ca s-a tradus si in romaneste cartea de care ziceam si din care e extrasa "lectia" asta de paranormal, explica acolo pe larg ce si cum. Titlul in romaneste este Lectii de vrajitorie

bafta:)