jeudi 30 avril 2009

Atomul de rata contra gripei de porc


Subiectul cu atomul de rata care se vinde in farmacii sub numele Oscillococcinum a declansat la vremea lui tunetele si fulgerele unor homeopati.

Acum cand epidemia mondiala de gripa ne bate la usa e firesc sa ne intrebam unde au disparut reclamele la zaharelul numit Oscillococcinum, de ce OMS nu zice ca trebuie sa facem stocuri de "remediu homeopat antigripal" (despre care dealtfel homeopatii stiu ca "functioneaza" pentru ca are "proba timpului":)) si de ce nu e recomandat pentru "prevenirea starilor gripale" asa cum publicitatile minicinoase ne sugereaza in fiecare iarna?

Dealtfel ma intreb daca homeopatii continua sa recomande oscillo si contra gripei porcine? Si daca nu, de ce nu?
La fel ca si conspirationistii si ca antivaccinalistii, ca sa fie consecventi cu ei insisi ar trebui sa se trateze homepat contra virsului gripei mexicane. Altel, ca si antivaccinalistii, pot fi acuzati de inconsecventa.

Pentru restul lumii: atentie, homeopatia nu este un tratament, e complet inutila in cazul gripei mai ales pe timp de epidemie!

19 commentaires:

YSY a dit…

Simpla curiozitate: in cazuri personale, la nevoie, homeopatii folosesc aceleasi tratamente subtile ale homeopatiei pe care ni le recomanda cu atata incredere?(Imi inchipui ca increderea este justificata fiind complet ...inutila)

Irina

PS Te felicit pentru blogul realizat!

Alexandra a dit…

Majoritatea homeopatilor probabil ca nu, o considera doar o afacere profitabila. unii fanatici insa le folosesc si ajung pana la uciderea propriilor copii:

http://www.smh.com.au/national/dead-babys-parents-ignored-advice-qc-20090504-asmt.htmlA homeopath, Thomas Sam, 42, and his wife, Manju Sam, 36, are standing trial in the NSW Supreme Court charged with manslaughter by gross criminal negligence after they allegedly resisted the advice of nurses and a doctor to send her to a skin specialist.

"Gloria spent a lot of the last five months of her life crying, irritable, scratching and the only thing that gave her solace was to suck on her mother's breast," Mr Tedeschi said.


PS Merci pt aprecieri:)

Novaccin a dit…

In Romania sunt mai mult de 10,000 de copii bolnavi de cancer(leucemie)* si 30,000 de copii autisti**.
Din cate stiu, doua ingrediente ale vaccinurilor declanseaza aceste boli: Formaldehida pentru leucemie, thimerosalul pentru autism.
----------------------------------------
* http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/466181/Celelalte-10000-de-Teodore/
** http://www.stiriong.ro/pagini/peste-30-000-de-copii-autisti-au-nevoie-.php

Alexandra a dit…

novaccin a zis:
@Din cate stiu, doua ingrediente ale vaccinurilor declanseaza aceste boli: Formaldehida pentru leucemie, thimerosalul pentru autism.

De unde stii?

Novaccin a dit…

....In f. multe site-uri web, ca de ex., AICI:

National Cancer Institute
US National Institute of Health

"....the International Agency for Research on Cancer (IARC) concluded that formaldehyde is a probable human carcinogen. In June 2004, after evaluating all existing data, the IARC reclassified formaldehyde as a known human carcinogen (2)...."

http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/risk/formaldehyde

Journal of the American Physicians and Sourgeons

"Early Downward Trends in
Neurodevelopmental Disorders Following Removal
of Thimerosal-Containing Vaccines"

http://www.jpands.org/vol11no1/geier.pdf

Alexandra a dit…

din linkul citat de novaccin
# Can formaldehyde cause cancer?
the U.S. Environmental Protection Agency (EPA) classified formaldehyde as a probable human carcinogen under conditions of unusually high or prolonged exposure (1).

Cred ca nu e nevoie sa mai spun ca totul e toxic, orice substanta poate deveni periculoasa: totul depinde de dozaj si de timpul de expunere.

1) de aceea in linkul respectiv spune si unde se gaseste formaldehida in cantitati periculoase: in casa! (vopsele, solventi, mobila, pasta de lipit etc)
2) in acelasi link spune si despre alti factori de risc, uite si aici, clasati pe grupe

http://monographs.iarc.fr/ENG/Classification/crthgr01.phpCancerigene: alcoolul, sarea, produsele afumate, telefonul mobil si, bineinteles, soarele! In mod normal antivaccinalistii ar trebui sa nu iasa din casa decat noaptea, sa nu foloseasca curentul electric (ce bine ar fi!) si sa manance doar radacini...

In ceea ce priveste aldehida formica, ea se afla in mod natural in sange pentru ca e un produs intermediar al metabolismului proteinelor. Cum spuneam, totul e chestie de doza. Sangele uman contine intre 2-3 mg/l de formaldehida, in organsimul unui bebe de cateva luni se afla deja peste 1 mg din aceeasi substantéa... adica o cantitate de cateva zeci de ori mai mare decat cea folosita in unele (nu toate!) vaccinuri!

Despre thiomersal credeam ca s-a incheiat discutia, linkul ala consipirationist nici nu merita sa-l deschid. Geier-ii sunt doi impostori homeopati (stiu, stiu, e un pleonasm) care scriu numai bazaconii nefondate stiintific si despre care poti afla mai multe de aici
http://scienceblogs.com/insolence/2006/03/the_geiers_go_dumpsterdiving_y_1.phpsi de aici:
http://scienceblogs.com/insolence/2006/06/mercury_and_autism_well_look_a.phpIn afara de faptul ca au pretins ca reprezinta o universitate si niste institutii unde n-au calcat mai sunt implicati si in conflicte de interese

Potential conflict of interest: David Geier has been a consultant in vaccine cases before the no-fault National Vaccine Injury Compensation Program (NVICP) and in civil litigation. Dr. Mark Geier has been an expert witness and a consultant in vaccine cases before the no-fault NVICP and in civil litigation

Pentru asta si-au infintat fiecare cate o companie (The Institute of Chronic Illnesses siThe Genetic Centers of America) si fabrica probe.
The Institute of Chronic Illnesses are 7 (sapte) angajati din care 3 rude (mama, tata .fiu) un popa, doi dentisti si un avocat...

De partea cealalta se afla OMS care spune (bazandu-se pe mii de studii stiintifice) ca nu exista nici o legatura intre thimerosal si autism.
Apoi fiecare crede pe cine vrea.

Novaccin a dit…

Prin ingestie, metilmercurul se absoarbe rapid la nivel gastrointestinal formand complecsi stabili cu cisteina fiind astfel greu de eliminat din organism. Acest complex va fi recunoscut de catre metionina (aminoacid cu rol transportor) si trece cu usurinta prin bariera hematoencefalica si prin placenta cauzand toxicitate fatului.

Studiile recente arata ca, dupa nastere, copii vor avea un IQ scazut, deficit de atentie si memorare si probleme in vorbire. S-au inregistrat si efecte teratogene in cazul copiilor nascuti de femei expuse la vapori de mercur.
In general, intoxicatia apare in urma absorbtiei prin piele sau prin inhalarea vaporilor. Cea mai ridicata toxicitate o au compusii organici (metilmercurul si dimetilmercurul) care pot cauza intoxicatii acute sau cronice.

Mercurul afecteaza sistemul nervos central, sistemul endocrin, rinichii, gingiile si dintii. Prin expunerea prelungita la vapori de mercur, cauzeaza distrugeri la niveul sistemului nervos si in final moartea.

La copii afecteaza dezvoltarea normala a nervilor, inhiband formarea mielinei prin legarea de proteine.

http://www.wikidoc.org/index.php/Mercury_poisoning

How Mercury Causes Brain Neuron Degeneration
University of Calgary

http://www.youtube.com/watch?v=SWNCte7SbGg

Alexandra a dit…

ma plictiseste sa tot repet, am mai spus si aici ca antivaccinalistii nu fac diferenta intre dozaj, timp de expunere si mod in care organismul a ajuns in contact cu o substanta. Si sarea de bucatarie poate fi mortala daca e injectata sau ingurgitata in cantitati mari!

Cu mesajul de mai sus nu faci decat sa confirmi faptul ca antivaccinalistii pur si simplu nu stiu sa faca diferenta intre concentratia unei substante in sange, cea care poate fi ingurgitata in alimente si cea injectata in tesuturi.
Dansii considera ca e totuna concentratia de grasimi in sange cu cea ingurgitata la masa de craciun si ca majoritatea romanilor vor sa se sinucida ori de cate ori se aseaza in fata unei farfurii cu sarmale...

PS in plus, majoritatea vaccinurilor NU CONTIN nici macar cantitatea aia infima de thiomersal. asta insa nu a influentat cu nimic isteria antivaccinalista, deci nu mercurul e problema ci ... crizele de delir paranoiac;

Novaccin a dit…

Dar stiu sa citeasca statisticile... ; incidenta autismului si a leucemiei e direct proportionala cu nr. crescator de la an la an, al "shot-urilor" aplicate copiilor. Nu mai spun de campaniile criminale de vaccinare in scoli, fara test serologic, fara verificarea prealabila a vreunei fise medicale. Cunosc din proprie experienta lucrul acesta ...

Alexandra a dit…

ca toti adeptii pseudo-stiintelor, antivaccinalistii confunda "corelatia" cu "cauzalitatea". Statisticile spun de ex ca in satele unde exista cuiburi de berze natalitatea e mai crescuta decat media pe tara.
Bazandu-se pe aceeasi logica cu care leaga cancerul de vaccinuri antivaccinalistii trebuie sa fie convinsi si ca pe copii ii aduce barza...

Novaccin a dit…

Alexandra a dit...:

"...Statisticile spun de ex ca in satele unde exista cuiburi de berze natalitatea e mai crescuta decat media pe tara.
Bazandu-se pe aceeasi logica cu care leaga cancerul de vaccinuri antivaccinalistii trebuie sa fie convinsi si ca pe copii ii aduce barza..."

Novaccin a dit...:

De ce siluiti logica? Legatura intre vaccinare si leucemie, este formaldehida din vaccin. Intre vaccinare si autism, este thimerosalul. Dvs. citati din comunicatele OMS ca n-ar exista nici un studiu care sa certifice aparitia acestor maladii din cauza vaccinarii. Insa se stie bine ca formaldehida genereaza leucemie si mercurul afecteaza sistemul nervos. Dvs afirmati ca nivelul redus al concentratiilor din vaccinuri al acestor substante periculoase nu afecteaza sanatatea, deci, logic, incidenta tot mai crescuta de la an la an a leucemiei si a afectiunilor nervoase la copii, au alta cauza. Aceasta ar putea fi consumul de produse alimentare care contin aditivi. Insa industria alimentara nu foloseste aditivi pe baza de mercur sau formaldehida. Deci, conform statisticilor, singurii "inculpati" pt. explozia incidentei leucemiei si autismului la copii, raman vaccinurile care au in compozitie thimerosal si formaldehida.

Alexandra a dit…

hai ca incepe sa fie amuzant: tot eu siluiesc logica? :))))

1) cine spune ca s-au inmultit cazurile de cancer ? aveti si alta sursa in afara de evenimentul zilei?
2) cine spune ca s-au inmultit cauzurile de autism? tulburari de dezvlotare au existat dintotdeauna doar diagnosticul nu a fost mereu de autism
3) unde scrie ca formaldehida "provoaca" cancer? cum ziceam mai sus, aceasta substanta e produsa in mod natural de organism. Doar expunerile prelungite la aldehida formica folosita in industrie constituie un factor de risc! Asa zice linkul ala dat de novaccin. Si tot acelasi link zice ca alti factori de risc sunt sarea, afumaturile si radiatiile solare! Insa antivaccinalistii sunt asii interpretarilor aiuristice ale unor texte dealtfel foarte clare...
4) Mai scrie acolo in linkul acela UNDE se afla formaldehida periculoasa: in propriile noastre case (mobila, vopsele etc!) asa ca "logica" dvs cum ca daca "formaldehida nu e folosita de industria almimentara deci "inclupata" nu poate fi decat aia din vaccinuri" e mai mult decat o "siluire" e o autocontradictie.
5) dvs sustineti deci ca fata de acum 100 de ani singurele schimbari sunt vaccinurile si aditivii din mancare? si cand nu putem "inculpa" aditivii musai sunt de vina vaccinurile? muhahahahahaha, asta n-am mai auzit-o, se vede ca trebuie sa mai fac o tura prin mediile antivaccinaliste, se pare ca au aparut perle noi:))))

Novaccin a dit…

Alexandra a dit...:
"cine spune ca s-au inmultit cazurile de cancer ? aveti si alta sursa in afara de evenimentul zilei?"

Raspuns:"Potrivit CNCSS(Centrului Naţional de Calcul şi Statistică Sanitară), 10.000 de cazuri de copii bolnavi de cancer sunt internaţi în prezent în instituţii de specialitate din întreaga ţară."

http://www.adevarul.ro/articole/au-sanse-de-supravietuire-copiii-bolnavi-de-cancer-in-romania.html


Alexandra a dit...:

"cine spune ca s-au inmultit cauzurile de autism? tulburari de dezvlotare au existat dintotdeauna doar diagnosticul nu a fost mereu de autism"

raspuns:
"Unul din 166 de nou-născuţi dezvoltă această boală."

http://www.tvr.ro/articol.php?id=50936&c=384
http://www.autismromania.ro/site/NoutatiSiEvenimente/zica/
http://www.copilul.ro/Autism_Copiii_nostri_au_nevoie_de_noi-a5322.html

Alexandra a dit...:
unde scrie ca formaldehida "provoaca" cancer?

raspuns:
"Factorii de risc pentru apariţia leucemiei sunt:...expunerea la substanţe chimice, cum ar fi benzenul sau formaldehidă.."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Leucemie
http://www.sfatulmedicului.ro/print_article.php?id=1000&catname=Oncologie
http://www.asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=9

Alexandra a dit...:

"Mai scrie acolo in linkul acela UNDE se afla formaldehida periculoasa: in propriile noastre case (mobila, vopsele etc!) asa ca "logica" dvs cum ca daca "formaldehida nu e folosita de industria almimentara deci "inclupata" nu poate fi decat aia din vaccinuri" e mai mult decat o "siluire" e o autocontradictie."

raspuns:
Afara de formaldehida mai este o cauza...citat din, "Vaccinarea, mutatiile genetice si oncogeneza la om",de Dr. Anca Nitulescu Lucrare prezentata la Prima Conferinta Nationala a Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, 25 martie 2005:

"Majoritatea vaccinurile aflate in uz curent sunt preparate din virusuri vii atenuate. Virusurile se numara printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din cateva siruri de ADN sau ARN invelite intr-o capsida proteica; aceasta structura extrem de simpla nu le permite sa traiasca independent, ci doar in interiorul unei celule vii care sa le ofere nutritie si conditii de reproducere. Pentru protectia vaccinurilor virale in scop comercial, virusurile trebuie multiplicate in cantitati foarte mari; acest lucru se realizeaza reproducand virusurile pe culturi speciale de celule vii in laboratoare. Referitor la celulele de provenienta umana, se stie ca, in mod normal, acestea nu supravietuiesc in afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate curent in productia de vaccinuri sunt asa-numitele linii de celule "nemuritoare". Acestea sunt, de fapt, celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sa supravietuiasca in vitro si sa se divida fara limita de timp si spatiu. Aceste culturi de celule sunt hranite, de obicei, cu un amestec nutritiv pe baza de ser extras din embrionul bovin.Virusurile vaccinale sunt capabile sa includa material genetic din celulele pe care sunt cultivate si din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite in productia industriala a vaccinurilor reprezinta tot atatea surse de contaminare a produsului final.Purificarea totala a vaccinului final este, practic, imposibila, deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, la ora actuala, sa separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura."

Alexandra a dit...:
"dvs sustineti deci ca fata de acum 100 de ani singurele schimbari sunt vaccinurile si aditivii din mancare? si cand nu putem "inculpa" aditivii musai sunt de vina vaccinurile? muhahahahahaha, asta n-am mai auzit-o, se vede ca trebuie sa mai fac o tura prin mediile antivaccinaliste, se pare ca au aparut perle noi:))))"

raspuns:
Probabil sunteti mai (ne)calificata in medicina decat doamna dr. Anca Nitulescu....

Alexandra a dit…

ati trecut de la "sursa" evenimentul zilei la "sursa stiintifica" Adevarul. E un progres,:))
Totusi se pare ca nu ati inteles intrebarea:

"Cine spune ca s-au INMULTIT cazurile de cancer?"
Nu am intrebat cate sunt acum ci cum v-ati dat seama ca sunt mai multe decat erau cu un secol in urma?

Desi chiar daca ar fi asa (nu e sigur) e evident ca mijloacele de depistaj si de diagniostic sunt altele in 2009 decat erau acum 10 -20 de ani, ca sa nu mai vorbim de acum un secol...
Dar evident, paranoia antivaccinalista nu vede decat o singura cauza a tuturor bolilor, de la urticarie pana la cancer....

Daca pana acuma credeam doar ca stati prost cu logica incep sa ma intreb daca nu cumva aveti dificultati de intelegere a unui text in limba romana...

Mai cititi odata ce am scris mai sus: "factor de risc" nu inseamna "provoaca cancer". Inseamna... factor de risc. Si soarele e factor de risc, dvs iesiti din casa doar noaptea?

Cat despre autism, va invit sa recititi ce am scris mai sus si ce am spus la celalalt subiect. Aveti dificultati de memorie? Pentru ca repetati aceleasi ineptii la care am mai raspuns odata!

Mai zic odata:
Nu exista nici o legatura intre vaccinare si autism! nu o spun eu, o spun miile de studii OMS, ale asociatiei pediatrilor americani si ale tuturor institutiilor de cercetare din lumea asta. Nu exista nici macar un singur experiment care sa fi dovedit o astfel de relatie de cauzalitate!
Mai mult, in Danemarca in 1992 thiomersalul a fost scos de pe piata vaccinurilor dar cu toate astea cazurile de autism s-au INMULTIT!!

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/3/604V-am mai intrebat odata: cum explicati acest fapt?

Dealtfel, daca v-ati fi interesat cat de cat asupra compozitiei vaccinurilor ati fi stiut ca thiomersalul contine etilmercur si nu metilmercur despre care ati scris in primul mesaj. Sigur, pentru isterici antivaccinalisti diferenta e minora (o litera:)) insa pentru metabolismul uman e uriasa (etilmercurul se elimina mult mai repede din organism)

Va invit sa recititi comentariile de la celalalt subiect ca sa nu repetati inutil. Si daca doriti sa faceti propaganda antivaccinalista gasiti-va alt loc. merci

Alexandra a dit…

iar anca nitulescu?? Am mai vazut odata ineptiile dansei si aiciDr. Anca Nitulescu,

autoarea unui site antivaccinalist,

cu specializare in homeopatie si apifitoterapie.

ahahahaha, asta numiti dvs "calificata in medicina"? mai bine zis specialista in sarlatanie care isi permite sa contrazica miile de studii OMS publicand pe net articole pline de ineptii.
Credeam ca de acum cateva saptamani v-ati mai documentat si ati reusit sa aduceti argumente mai credibile insa vad ca ati ramas tot la stadiul de sarlatani homeopati care incearca sa-si vanda fierturile naivilor antivaccinalisti:))

Novaccin a dit…

Mda..... observ ca aveti un cui asupra medicilor homeopati....si totusi priviti aici:

"REACŢII ADVERSE POSTVACCINALE

O reacţie adversă postvaccinală indezirabilă este un accident medical care se produce după o vaccinare şi este considerat a se datora acesteia. Din martie 1996 s-a introdus un Sistem de Supraveghere a Reacţiilor Adverse Postvaccinale Indezirabile (RAPI), cu declararea către autorităţile medicale de sănătate publică a următoarelor reacţii adverse:

a) toate cazurile de limfadenită consecutivă administrării B.C.G.

b) toate abcesele la locul injectării vaccinului

c) toate decesele pe care personalul sanitar sau publicul le corelează cu vaccinarea

d) toate spitalizările pe care personalul sanitar sau publicul le corelează cu vaccinarea

e) orice alt accident medical sever sau neobişnuit pe care personalul sanitar sau comunitatea le consideră legate de vaccinare

Corelarea unui eveniment cu vaccinarea se poate face în limita unei luni (cu excepţia unor reacţii adverse după vaccinarea BCG).

Raportarea se face telefonic în primele 24 h de la depistare medicului epidemiolog al judeţului.

Clasificarea reacţiilor adverse postvaccinale

1. Reacţii locale

* abces la locul injectării

* limfadenită

* reacţie locală severă

2. Reacţii care afectează sistemul nervos central

* paralizia acută - paralizia polio asociată cu vaccinarea

* sindrom Guillain-Barré

* encefalopatie

* encefalită

* meningită

* convulsii

3. Alte reacţii secundare

* reacţii alergice - reacţie anafilactică, şoc anafilactic

* artralgii

* febră

* colaps

* plâns persistent

* sindrom toxico-septic

Investigarea RAPI se face de către personalul medical care a declarat cazul şi/sau de către epidemiologi de la judeţ sau de la nivel central. Concluzia investigaţiei permite interpretarea următoare:

* RAPI indusă de vaccin - rezultat al reacţiei particulare a unui individ la un vaccin

* RAPI coincidenţă - incidentul ar fi apărut independent de vaccinare şi se mai poate constata la persoane neimunizate

* RAPI de cauză necunoscută

Investigaţia se susţine şi prin examinări de laborator atât pentru analiza vaccinului, cât şi pentru pacient."
http://www.medfam.ro/books/infectioase/vaccinarea.htm

....Deci aceleasi lucruri despre care vorbeau "sarlatanii" de homeopati.
Adieu!

Alexandra a dit…

iarasi despre efectele adverse? nu v-ati plictisit sa aduceti aceleasi argumente rasuflate? Si tot nu v-ati informat asupra raportului beneficiu/risc?

am mai spus ca numai fierturile babei omida si bilutele homeopatilor sunt leacuri fara efecte secundare...pentru simpul motiv ca nu au nici un fel de efect:)

No vaccin a zis

@Mda..... observ ca aveti un cui asupra medicilor homeopati....si totusi priviti aici:

io am privit, ba chiar am si inteles textul ala, ma intreb insa daca dvs ati citit ce scrie acolo inainte de a face copy/paste? banuiesc ca nu altfel ati fi priceput ca e vorba de un sistem de supraveghere si nu de un studiu stiintific care stabileste relatia cauza-efect.

Sisteme de supraveghere exista in multe tari, dupa exemplul vaers-ului american
http://www.vaers.hhs.gov/info.htmInsa datele culese de aceste sisteme nu sunt stiintifice, dupa cum spune textul subliniat in linkul de mai sus:

When evaluating data from VAERS, it is important to note that for any reported event, no cause and effect relationship has been established. VAERS is interested in all potential associations between vaccines and adverse events. Therefore, VAERS collects data on any adverse event following vaccination, be it coincidental or truly caused by a vaccine. The report of an adverse event to VAERS is not documentation that a vaccine caused the event.Pentru ceilalti care vor intradevar sa se informeze asupra reactiilor adverse, iata un articol stiintific, cu cifre si argumente, nu supozitii deliranta homeopato-conspirationiste:

Efectele adverse ale vaccinurilor, mit si realitateO sa vedeti acolo ca novaccin are mai multe sanse sa sa se trezeasca cu un asteroid in crestet decat sa dezvolte sindromul Guillan Barré din cauza unui vaccin...

Later studies found either no statistically significant increase in risk or an increase of about one additional case of Guillain-Barré syndrome per 1 million persons vaccinated. Insa vaccinurile pot produce:
Common local reactions to vaccines include pain, swelling, and redness at the injection site. Systemic reactions, including fever, irritability, drowsiness, and rash, may also occur. The administration of acetaminophen at the time of vaccination or shortly afterward may moderate these effects. Adica cu mult mai lejer decat banalul paracetamol care, conform prospectului, poate sa produca reactii hepatotoxice mortale.

Novaccin a dit…

O mostra de cercetare "stiintifica" dezvaluita aici:"

...Dar o amenintare mai mare la adresa sanatatii mondiale (decat coruptia) este frauda in studiile legate de siguranta medicamentelor. Sobolanii mor in studiile clinice pentru noi medicamente si sunt inlocuiti cu animale vii; sobolanii care dezvolta tumori sunt inlocuiti cu sobolani sanatosi; doctorii care sunt platiti cu 1000 dolari per pacient pentru a testa un nou medicament arunca pilulele la toaleta si apoi fabrica rezultatele astfel incat compania sa auda ce vrea sa auda..."
http://www.newint.org/issue165/corrupt.htm

O alta aici:
"Copiii din SUA au fost evaluati comparand copii care primisera cateva vaccinuri cu mercur cu copii care primisera vaccinuri cu cantitati mai mari de mercur urmarind daca rezultatul este autismul ( nu ADHD). Concluzia acestui studiu a fost neutru , adica nici nu se poate nega nici confirma o legatura intre autism si vaccinari – mercurul din vaccinuri. Acest studiu a fost singurul studiu realizat folosind informatii despre copiii din SUA. Studiul(http://www.putchildrenfirst.org/media/5.13.pdf) semnat de dr. Thomas Verstraeten a generat un scandal imens, dovezile despre manipularea datelor au fost descoperite de Robert F. Kennedy Jr., iar povestea este expusa aici:(http://www.robertfkennedyjr.com/articles/2005_june_16.html) .
Se pare ca se stia de probleme din 2000, au existat intalniri private intre CDC, FDA si marii producatori de medicamente si s-a ajuns la concluzia ca studiul nu trebuie sa devina public pentru ca ar fi exact dovada necesara pentru ca parintii sa actioneze si sa castige in justitie impotriva marilor companii farmaceutice."

Alexandra a dit…

si iata am ajuns (din nou!) la adevarata motivatie a antivaccinalistilor: ei nu se tem de fapt nici de formaldehida nici de etilmercur ci de monstruoasa conspiratie internationala care are ca scop nimicirea speciei umane. Principala lor arma secreta: medicii de familie!

Dar nu va faceti griji, totul se va termina in 21/12/2012 la ora 21h12 cand Darth Vador impreuna cu Mickey Mouse vor prelua puterea de la guverul din umbra, vor transforma toti medicii in soricei si vor instaura dictatura homeopatilor.