samedi 6 février 2010

Moartea unei legende


Zilele trecute revista The Lancet a retras din arhive faimosul articol in care dom' doctor Wakefield sustinea ca a demonstrat legatura intre vaccinul ROR si autism. E a doua oara in 12 ani cand revista recunoaste ca n-ar fi trebuit sa publice "cercetarile" respective.
Articolul fusese deja infirmat de cercetarile ulterioare, nu numai ca rezultatele nu fusesera niciodata reproduse dar chiar fusesera infirmate de alte studii.
Mai mult, in 2004 se retrasesera deja 10 din cei 13 autori cand o ancheta jurnalistica demonstrase ca cei 12 copii folositi la studiu erau implicati in procese contra producatorilor de... vaccin si ca fusesera recomandati de o firma de avocati.

Povestea parea incheiata da
ca Consiliul medicilor din Marea britanie n-ar fi publicat un raport de 143 de pagini in care se vorbeste despre incalcarea eticii medicale prin utilizarea de examene invazive la copii si care contine expresii edificatoare ca "necinstit", "iresponsabil" sau "inducere in eroare"...

Din pacate articolul respectiv a lasat in urma lui o scadere dramatica a ratei de imunizare in cateva tari, intoarcerea rujeolei in zone in care era aproape eradicata, cateva morminte de copii care au avut ghinionul sa aiba parinti "informati", alte cateva sute cu sechele pe viata si o secta antivaccinalista isterica.

Moartea unei legende? Probabil ca nu, secta antivaccinalista isi apara guru si au manifestat in fata cladirii londoneze a Consiliului medical... Ceea ce confirma faptul ca sectele nu sunt interesate de studii si cercetari medicale ci doar de propriile credinte in irational.

3 commentaires:

Novaccin a dit…

...și acum ce urmează? Vaccinarea forțată cu poliția la ușă...n'așa?
Cunosc un caz asemănător cu niște "false" protocoale, ale unor așa ziși ințelepți.... ai crede că-s scrise post-factum, dacă istoria n-ar confirma scandalurile cu privire la manuscris... Dar ce vorbesc....Bertrand Russel, care cred că nu lipsește din bibligrafia dvs., ateistă, zice mai bine:
"Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vîrstă foarte timpurie (ca) să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic."

Tare!!! Prea tare chiar.

Anonyme a dit…

Microcipuri, vaccinuri, crime ce sunt pe cale sa fie comise prin vaccinarea impotriva gripei porcine prin implantarea cipurilor mortii in acest vaccin, sclavii (adica populatia care se lasa vaccinata) ce vor avea cipurile implantate, grupurile criminale, femeile insarcinate nevinovate omorate de conspiratii criminale, telenovele, corporatii care vor sa faca bani pe spinarea noastra, ayurveda,astrologie cat cuprinde, dar si putina... meditatie si ... filozofie (dar nu prea multa!) si mai ales.. "Frati masoni (sau atei) din toate tarile, uniti-va!" nu sunt altceva decat cautari disperate ale unor senzatii tari, prea tari chiar. Nu cred ca mai e vorba de negationism in cazul de fata. Si cine speculeaza mai bine pana la urma panica si isteria unei populatii?

cata a dit…

Buna ziua,

Va intereseaza un schimb de link-uri ?
Pentru un link inspre http://www.jocurik.com eu voi adauga link-ul dvs. pe http://cattasblog.blogspot.com si pe http://www.jocurik.com/parteneri.php - pagina partenerilor site-ului meu .

Date link :
=>Titlu site : jocuri noi
=>Descriere : jocuri noi
=>Link : http://www.jocurik.com

sau

Jocuri noi

Confirmati raspunsul ( pozitiv sau negativ ) la adresa de mail jocuri3d@gmail.com
Imi cer scuze pt. deranj !

O zi buna,
Catalin !